September 28, 2011

kisah jenaka untuk renungan bersama..

Assalamualaikum…sedikit cerita lawak untuk dikongsi...

Bayangkan benda ini berlaku pada kita2 ni…..

Suatu hari pada masa Sembahyang jumaat yang di hadiri oleh lebih kurang 1,000 jemaah… tiba-tiba... masuk dua orang lelaki yang menutupi seluruh tubuhnyer dgn pakaian hitam.. tak nampak apa cuma dua biji mata and membawa mesin gun… lalu salah seorang lelaki tu bertempik ” “Sesiapa yang sanggup MATI kerana ALLAH sila berdiri di tempat kamu” Selepas mendengar amaran lelaki itu maka segeralah bertempiaran lari para jemaah itu utk menyelamatkan diri…. daripada jumlah yang 1,000 tadi tu hanya tinggal lebih kurang 20 orang sahaja yang masih berdiri di tempat masing-masing termasuk Pak Iman tu… Lelaki yang bertempik tadi segera membuka tutup mukanya lalu melihat ke arah Pak Imam sambil berkata: “Ok Pak Iman, saya dah halau SEMUA yang hipokrit, sekarang bolehlah Pak Iman mulakan sembahyang Jumaat”…. Lalu kedua lelaki tersebut berpaling dan meninggalkan jemaah…....

Macammana.. adakah anda rasa lawak dgn cerita di atas. selain terhibur anda Fikirkanlah…

“Lawak kan, dari 1,000 org yg mengaku dia Islam hanya 20 yg betul-betul BERIMAN… “

“Lawakkan berapa banyak manusia yang mudah lupakan ALLAH bila menghadapi bahaya… kedua lelaki hanya membawa mesin-gun.. dia tak kata pun nak bunuh.. tapi generasi skrang.. amat lemah.. baru kena ugut terus lari lintang pukang.. lupa yg dia tak sembahyang jumaat lagi…”

“Lawak, ada juga yang agamanya cuma seminggu sahaja.. tu pun bila time sembahyang jumaat.. tunjuk muka kat org kampung.. ada tu lagi dashyat setahun 2 kali aje.. bile time sembahyang raya…”

“Lawakkan, ramai orang percaya kepada gosip dan apa yang di tulis oleh surat khabar daripada apa yang tercatit dalam al Quran”

“Lawak kan, berapa ramai yg percaya dunia hanya sementara, akhirat adalah tempat yang kekal, tapi berlumba-lumba mengejar dunia”

“Lawak, kita boleh bersembang dgn boyfriend atau girlfriend berejam-rejam tapi nak berdoa kepada ALLAH alahai.. tak cukup masa..

Dan lebih lawak lagi, bila kita boleh post banyak thread atau note yang berunsur lawak jenaka dan lucah kesemua tempat tapi merasa berat nak berkongsi dan nak hantar artikel2 yang berunsur agama Lawak kan??? Kenapa? gelak tu kan realiti..

tapi yg paling lawak sekali.. berapa orang yang lepas baca benda ni akan sampaikan kat orang lain… berapa orang yang akan buka thread ni untuk luangkan masa membaca? berapa banyak???? Wallahualam… Sebarkanlah…. X perlu minta izin..moga bermnfaat..

May 22, 2011

LOKASI SPEEDTRAP DI SELURUH SEMENANJUNG MALAYSIA.. Plus Arah Utara (Dari KL)


1- Km 197.1, Km 198.8 & Km 204.3 selepas exit Kemunting

2- Km 208 & Km 214.8 sebelum exit Kemunting

3- Km 271 berdekataan exit Ipoh Selatan

4- Km 274.4 berdekatan exit Ipoh Utara

5- Km 286.9 berdekatan exit Simpang Pulai

6- Km 296 berdekatan exit Gopeng

7- Km 352.6 selepas exit Sungkai

8- Km 373 berdekatan exit Slim River

9- Km 241.9 berdekatan exit Kuala Kangsar

10- Km 308.6 selepas exit Gopeng

11- Km 252 masa turun bukit selepas terowong Menora

12- Km tak pasti tapi betul2 di R&R Gurun

13- 2 km after tol Juru (90km/j)

14- 5 kamera di atas jambatan pulau pinang (so slow je la kat situ)

Plus Arah Selatan:

1- Km 289 sebelum exit Nilai Selatan

2- Ada 3 kamera antara Km 255 - Km 249 (Persimpangan Seremban - Senawang)

3- Km 253 selepas exit Senawang

4- Km 213.9 selepas exit Alor Gajah

5- Betul2 di exit Jasin

6- Km tak pasti tapi selepas hentian sebelah Tangkak

7- Km juga tak pasti tapi jambatan pertama selepas exit Yong Peng utara

8- Km 97.3 selepas exit Air Hitam

9- Betul2 di exit Sedenak

Plus Tengah:

1- Km 456 selepas exit Sungai Buluh

2- Betul2 di exit Bukit Lanjan

3- Betul2 dibawah Restoran Jejantas Sg Buloh

4- Km 302.8 berdekatan exit Kajang

5- Km 296.5 & Km 297 berdekatan exit Bangi

NKVE

1- 300 meter sebelum tol Jalan Duta (60 km/j)

2- Selepas cabang jalan ke tol Jalan Duta (80km/j)

3- Betul2 di exit Damansara

4- Km 11.2 berdekatan rel keretapi

5- Betul2 di exit Shah Alam

KESAS

1- Km 44.8 berdekatan exit LDP

2- Berhadapan Endah Parade

3- Betul2 di exit Hicom

ELITE (Dari arah KLIA)

1- Km 4.8 selepas exit Batu 3

2- Km 2 - Km 4 atas jambatan berdekatan Makro

3- Betul2 kat bawah restoran jejantas USJ

4- Km 10 sebelum exit USJ

JALAN PERSEKUTUAN

1- Bersebelahan Hotel Mint

2- Berdekatan Esso kat exit Salak Selatan

3- Berhadapan dengan Istana Negara

4- Berhadapan dengan Muzium Negara

5- Kawasan turun bukit selepas pekan Raub (Menghala Kuala Lipis)

6- 2 km sebelum pekan Maran (Arah Kuantan)

7- Area Paya Bungor (Arah Kuantan)

8- Selepas exit ke Bentong (Menghala ke LPT)

9- Jalan Gambang - Kuantan (Turun bukit selepas Matrikulasi Pahang)

10- Berhadapan dengan Mini Malaysia Melaka (70km/j)

11- Berhadapan dengan Zoo Melaka (70 km/j)

12- Bawah jambatan dari Banting ke KLIA (80 km/j)

13- Berhadapan dengan Kolej Inti, Nilai

14- Persimpangan Sg Manggis menghala ke Klang (60 km/j)

15- Berhadapan Tesco Klang (70 km/j)

16- Jambatan berdekatan rumah MB Selangor kat Pasir Panjang (70km/j)

17- 2 km selepas sempadan Perak-Selangor di Jalan Sabak Bernam (berdekatan kilang kelapa sawit)

18- Laluan bertingkat antara USM ke Bayan Lepas

19- Jelutong expressway berdekatan Tesco Pulau Pinang

20- MRR2 antara simpang Taman Melati & Wangsa Maju

21- MRR2 berhadapan Mikro Cheras

May 15, 2011

Salam SELAMAT HARI GURU..

wah...pejam celik pejam celik dah bulan 5 dh kn...hari ini 16 Mei ,seluruh insan bergelar guru, pendidik, pensyarah & seangkatan dgn nya akan sambut hari ini...ape tema hari guru tahun 2011 ni ye??kejap..kejap,nk cek...hiks...

haaa..ni dia temanya.. "GURU PENJANA TRANSFORMASI PENDIDIKAN NEGARA".. ermm, ape maksud di sebalik tema ni agaknya ye?ape yang korang faham disebalik tema ni? bagi i, guru ni mencetus kepada perubahan memberi sesuatu yang lebih baik untuk pendidikan anak2 hari ni..sebab tulah semakin ramai cerdik pandai kat bumi Malaysia ni kan...sampai nak kena beku pengambilan untuk kos2 perubatan...betul k?ntahla... =) ni kat bawah ni ade lagu hari guru tahun ni buat halwa telinga korang.. lirik sekali kt bawah tu...




Bersatu kita menuju paradigma yang baharu

Satu tekad dan harapan menyahut cabaran dunia
Pendidik berkualiti demi mencapai visi
Dengan azam yang murni membentuk akhlak terpuji



Guru mendidik insan dengan setulus hati
Membimbing generasi masa depan
Guru penjana transformasi pendidikan negara
Menjayakan hasrat yang murni Satu Malaysia



Pendidik berinovasi menghasilkan kreativiti
Bersedia hadapi cabaran
Arus tanpa sempadan



Pendidik yang berkualiti
Membentuk akhlak terpuji
Mengimbangkan rohani
Jati diri dan jasmani



Guru mendidik insan dengan setulus hati
Membimbing generasi masa depan
Guru penjana transformasi pendidikan negara
Menjayakan hasrat yang murni Satu Malaysia
Satu Malaysia... Satu Malaysia


dan pada kesempatan ini jugak saya nk ucap selamat hari guru buat semua guru seluruh Malaysia khasnya buat guru2 yg pernah mendidik saya sejak kecil hingga saya berjaya di menara gading..terima kasih buat guru2 di SEKOLAH KEBANGSAAN KG BUKIT,K.TRG, SMK SULTAN SULAIMAN,K.TRG. para pensyarah fakulti Kejuruteraan Awam di UiTM Arau, Perlis, para pensyarah FSPU (construction management dept.), UiTM Shah Alam.. terima kasih untuk semuanya...

salam sayang & kasih dari saya,

bekas anak didikmu... sekian..

May 11, 2011

Coming Soon "City Hunter"

SBS’s upcoming Wednesday/Thursday drama, “City Hunter,” starring Actor Lee Min Ho who will play the leading role, & actress Park Min Young who will play the leading female roles.


The drama is based on the popular Weekly Sh┼Źnen Jump manga and anime series, a live action film starring Jackie Chan was also produced in 1993. 


Check out the preview below as wait for the pilot episode, which is scheduled to air on May 25th!





this video has no sound/audio...

April 21, 2011

2NE1's Park Bom - Dont Cry w/ lyric below..

 Her vocals so unique and refreshing and really match with the music beat..DAEBAK!!!






Sarangeun neomu shipge byeonhaeman gatjyo 

Seoro yokshim soge apeun sangcheoman nama gotta let you go 
And please don't cry 
Naraneun saram chamgeudae igen modwaejyo 
Babo gateun mameul motjabgo apeuge haetjyo 
And please don't cry 

Yeogi kkaji ga uri duri keuchingayo 
Saesangi uril heorakhalddae geuddae kkajiman 

It's okay baby please don't cry 
Ginagin yeohaengi keutnajiman ddo eonjengan majuchikaejji 
Daeum sesangeseo kkok dashi manna 

Haruga meolke urin maeil dadeojyo 
Geuddaen mwoga geuri bun haedeonji maeil bameul ureojyo 
Baby I cried 
Neoraneun saramcham naegen mushim haejyo 
Gilgo ginagin bameulji saeneun nal hollo dueojyo 
Baby I cried 

Yeogi kkaji ga uri duri keuchingayo 
Saesangi uril heorakhalddae geuddae kkajiman 

It's okay baby please don't cry 
Ginagin yeohaengi keutnajiman ddo eonjengan majuchikaejji 
Daeum sesangeseo kkok dashi manna 

Gakkeum nunmulri nal chaja eolddaemyeon areumdaweodeon uril gieoghalkeyo 
Geudae deo isang apeuji marayo jebal and please don't cry 

It's okay baby please don't cry 
Ginagin yeohaengi keutnajiman ddo eonjengan majuchikaejji 
Daeum sesangeseo kkok dashi manna 

It's okay baby please don't cry 
Ginagin yeohaengi keutnajiman ddo eonjengan majuchikaejji 
Daeum sesangeseo kkok dashi manna

suatu kisah untuk renungan bersama..

Renungkan lah...


20 tahun yang lalu saya melahirkan seorang bayi laki-laki, wajahnya comel tetapi nampak bodoh. Ali, suamiku memberinya nama Yusri. Semakin lama semakin nampak jelas bahawa anak ini memang agak terkebelakang.
Saya berniat mahu memberikannya kepada orang lain saja supaya dijadikan budak atau pelayan bila besar nanti. Namun Ali mencegah niat buruk itu.

Akhirnya terpaksa saya membesarkannya juga. Pada tahun kedua kelahiran Yusri, saya pun melahirkan pula seorang anak perempuan yang cantik. Saya menamakannya Yasmin. Saya sangat menyayangi Yasmin, begitu juga Ali. Seringkali kami mengajaknya pergi ke taman hiburan dan membelikan pakaian anak-anak yang indah-indah. ..

Namun tidak demikian halnya dengan Yusri. Ia hanya memiliki beberapa helai pakaian lama. Ali berniat membelikannya, namun saya selalu melarang dengan
alasan tiada wang. Ali terpaksa menuruti kata saya. Saat usia Yasmin 2 tahun, Ali meninggal dunia. Yusri sudah berumur 4 tahun ketika itu. Keluarga kami menjadi semakin miskin dengan hutang yang semakin bertambah.

Saya mengambil satu tindakan yang akhirnya membuatkan saya menyesal seumur hidup. Saya pergi meninggalkan kampung kelahiran saya bersama Yasmin. Saya tinggalkan Yusri yang sedang tertidur lelap begitu saja.

Setahun..., 2 tahun.., 5 tahun.., 10 tahun.. berlalu sejak kejadian itu. Saya menikah kembali dengan Kamal, seorang bujang. Usia pernikahan kami menginjak tahun kelima. Berkat Kamal, sifat-sifat buruk saya seperti pemarah, egois, dan tinggi hati, berubah sedikit demi sedikit menjadi lebih sabar dan penyayang. Yasmin sudah berumur 15 tahun dan kami menyekolahkan dia di sekolah jururawat..

Saya tidak lagi ingat berkenaan Yusri dan tiada memori yang mengaitkan saya kepadanya. Hinggalah le satu malam, malam di mana saya bermimpi mengenai seorang
anak.Wajahnya segak namun kelihatan pucat sekali. Dia melihat ke arah saya. Sambil tersenyum dia berkata, "Makcik, makcik kenal mama saya? Saya rindu sekali pada mama!"

Sesudah berkata demikian ia mulai pergi, namun saya menahannya, "Tunggu..., saya rasa saya kenal kamu. Siapa namamu wahai anak yang manis?"

"Nama saya Yusri, makcik."

"Yusri...? Yusri... Ya Tuhan! Benarkah engkau ni Yusri???"

Saya terus tersentak dan terbangun. Rasa bersalah, sesal dan pelbagai perasaan aneh yang lain menerpa diri saya pada masa itu juga. Tiba-tiba terlintas kembali kisah yang terjadi dulu seperti sebuah filem yang ditayangkan kembali di kepala saya. Baru sekarang saya menyedari betapa jahatnya perbuatan saya dulu. Rasanya seperti mahu mati saja saat itu.

Ya, saya patut mati..., mati..., mati... Ketika tinggal seinci jarak pisau yang ingin saya goreskan ke pergelangan tangan, tiba-tiba bayangan Yusri melintas kembali di fikiran saya... Ya Yusri, mama akan menjemputmu Yusri, tunggu ya sayang!...

Petang itu saya membawa dan memarkir kereta Civic biru saya di samping sebuah pondok, dan ia membuatkan Kamal berasa hairan. Beliau menatap wajah saya dan bertanya,

"Hasnah, apa yang sebenarnya terjadi? Mengapa kita berada di sini?"

"Oh, Kamal, kau pasti akan membenciku selepas saya menceritakan hal yang saya lakukan dulu," Aku terus menceritakan segalanya dengan terisak-isak. .. Ternyata Tuhan sungguh baik kepada saya. Ia memberikan suami yang begitu baik dan penuh pengertian. Selepas tangisan saya reda, saya keluar dari kereta dengan diikuti oleh Kamal dari belakang.

Mata saya menatap lekat pada gubuk yang terbentang dua meter dari hadapan saya. Saya mula teringat yang saya pernah tinggal dalam pondok itu dan saya tinggalkannya,
Yusri..

Yusri... Di manakah engkau?

Saya meninggalkan Yusri di sana 10 tahun yang lalu. Dengan perasaan sedih saya berlari menghampiri pondok tersebut dan membuka pintu yang diperbuat daripada buluh itu... Gelap sekali... Tidak terlihat sesuatu apapun di dalamnya! Perlahan-lahan mata saya mulai terbiasa dengan kegelapan dalam ruangan kecil itu. Namun saya tidak menemui sesiapapun di dalamnya. Hanya ada sehelai kain buruk yang berlonggok di lantai tanah. Saya mengambil seraya mengamatinya dengan betul-betul. ...

Mata mulai berkaca-kaca, saya mengenali potongan kain itu . Ini adalah baju buruk yang dulu dipakai oleh Yusri setiap hari...

Beberapa saat kemudian, dengan perasaan yang sangat sedih dan bersalah, sayapun keluar dari ruangan itu... Air mata saya mengalir dengan deras. Saat itu saya hanya diam saja. Sesaat kemudian saya dan Kamal mulai menaiki kereta untuk meninggalkan tempat tersebut. Namun, saya melihat seseorang berdiri di belakang kereta kami. Saya terkejut sebab suasana saat itu gelap sekali. Kemudian terlihatlah wajah orang itu yang sangat kotor. Ternyata ia seorang wanita tua. Saya terkejut lagi apabila dengan tiba-tiba dia menegur saya. Suaranya parau.

"Heii...! Siapa kamu?! Apa yang kamu mahu?!"

Dengan memberanikan diri, saya pun bertanya, "Ibu, apakah ibu kenal dengan seorang anak bernama Yusri yang dulunya tinggal di sini?"

Ia menjawab, "Kalau kamu ibunya, kamu adalah perempuan terkutuk!! Tahukah kamu, 10 tahun yang lalu sejak kamu meninggalkannya di sini, Yusri terus menunggu ibunya dan memanggil, 'Mama..., mama!' Kerana tidak tahan melihat keadaannya, kadang-kadang saya memberinya makan dan mengajaknya tinggal bersama saya. Walaupun saya orang miskin dan hanya bekerja sebagai pemungut sampah, namun saya tidak akan meninggalkan anak saya seperti itu! Tiga bulan yang lalu Yusri meninggalkan sehelai kertas ini. Ia belajar menulis
setiap hari selama bertahun-tahun hanya untuk menulis ini untukmu..."

Saya pun membaca tulisan di kertas itu... "mama, mengapa mama tidak pernah kembali lagi...? mama marah pada Yusri, ya? mama, biarlah Yusri yang pergi saja, tapi mama harus berjanji mama tidak akan marah lagi pada Yusri."

Saya menjerit histeria membaca surat itu. "Tolong bagi tahu.. di mana dia sekarang? Saya berjanji akan menyayanginya sekarang! Saya tidak akan meninggalkannya lagi! Tolonglah cakap...!!!"
Kamal memeluk tubuh saya yang terketar-ketar dan lemah.

"Semua sudah terlambat (dengan nada lembut). Sehari sebelum kamu datang, Yusri sudah meninggal dunia. Dia meninggal di belakang pondok ini.tubuhnya sangat kurus, ia sangat lemah. Hanya demi menunggumu ia rela bertahan di belakang pondok ini tanpa berani masuk ke dalamnya. Dia takut apabila mamanya datang, mamanya akan pergi lagi apabila melihatnya ada di dalam sana .... Dia hanya berharap dapat melihat mamanya dari belakang pondok ini... Meskipun hujan deras, dengan keadaannya yang lemah ia terus berkeras menunggu kamu di sana. Dosa kamu tidak akan terampun!"

Saya kemudian pengsan dan tidak ingat apa-apa lagi. Semoga menjadi pelajaran bagi kita sebagai orang tua
ataupun bagi yang akan berkahwin. Janganlah menyalahkan apa yang sudah diberikan oleh Allah. Tetapi hargailah apa yang diberikan oleh Allah. Dan cuba bersabar. Kerana DIA tidak akan memberikan sesuatu apapun dengan sia-sia.
Moral of the story - sayangi orang di sekitar anda. kita tidak tahu siapa yang benar benar menyayangi kita........


::Lonely kids need love & care::

March 4, 2011

New KPOP group 5Dolls ft JayPark

Part 1: Lip Stains


Part 2: It's You



all crdt goes to coreclique @youtube ..=)

January 25, 2011

takde cerita nak tulis...

erm,hari ni xde pape pon nak coret kat blog ni..sekadar berpatah2 ayat shj..x banyak...isi ruang kosong sekadar aje....eheee...;)

erm,saja2 ni terasa nk upload gambar plak..tp bkn sy lah.....just a cute pic...ehee...tetiba je ni sebab malam tadi duk tgk 1 program realiti kat korea namanya HEROES.. pompuan dlm costumes bunny comel plak aku tgk pkai mcm ni...eheee... ni link youtube utk mereka yg nk tgk bdk ni nyanyi dlm costume nih...

haa, lupe lak, klu sesapa tgk cite DREAM HIGH mesti tau pompuan ni..dia ni pon blakon dlm cite tu..pkai costumes jgk...tp nt blaku transformasi lah...watak pilsuk...chubby girl gitu....

iu in bunny costume..=)

parkGahee, iu, parkJiyeon..

gambar 3org ats ni antara artis yg involves ngan rancangan HEROES ni...episode 24 smlm..best jgk lah lyn...cuma termanggu2 sdikit sbb kurang phm korea punya bahasa...ehee..sikit2 tu boleh lah akibat addicted ngn cite2 korea...ehee...

January 23, 2011

Dream High...



dream high....korang de dengar x pasal cite korea baru ni...bukan ape, untuk para peminat artis KPOP dan peminat2 drama2 korea mesti tahu kan...malam ni episod 1 untuk tayangan global punye kat channel 391 KBSworlds.. ade kat astro la maknanye ni....tapi dah byk episode tayang kat korea nun jauuuuhhhh...ehehee...malah kat internet pon dah byk...tambah lagi pelakon2 cerita ni mempunyai jutaan peminat dari seluruh dunia.... salah sorang yg i rase cukup femes dr kumpulan 2pm tu kan....taecyeon kan...

oh ye, ni sedikit sinopsis cite ni... cite ni pasal music student.. ala2 high school musical lah..tp xde delah high school musical sgt..masing2 punye version kan...ehee... kisah nye student2 ni pegi audition dan dorg punye impian nk jd superstar lah...

korang confirm penah tgk cite winter sonata kan....haaa, hero cite tu pon de dlm cite ni... bae yong jun namanya kan.... malah ramai pelakon2 femes buat special appearence dlm cite ni nati...salah sorang kalu x silap pelakon cite boys over flower...alaaa, yang kumpulan SS501 tu....eheee...pe name eh, ermm...kim hyun joong klu x silap....ehee..

ni ada antara website unttuk cite ni mysoju ngan natnatvip. ni 2 web yang aku sentiasa tgk..sbb dorang sntiasa update..ehee... stakat ni cite ni dah sampai episode 6 kt both web nih....

erm, cite ni kalu x silap de dalam 16 episode..aah...btol la...baru cek website....ehehee...so,jgn lupa mlm ni pukul 9pm bkk channel 391 ye...eheee...

"happy watching everyone"

January 22, 2011

drama korea- Anthena:Goddess of War


sinopsis:
A terrorist group known as “Athena” and led by evil mastermind Son Hyuk threatens South Korea and the world. It is now up to special agent Lee Jung Woo of the National Security Agency to foil their terrifying conspiracy. Jo Soo Young, the daughter of the South Korean president, is kidnapped and hidden away in Italy. Jung Woo and his team are given the assignment to find her and bring her back.

sinopsis atas tu i cedok kat website je......=)

cerita ni relate ngan IRIS.. to those yg minat action drama series, boleh la tgk cite ni...kat internet pon byk.. ni antara link yang ade......


tapi kalu kat umah sape2 pasang astro b.yond boleh la pg k channel 393 (one) ala2 sbs nye channel la nih....cite ni hari rabu & khamis pukul 9mlm....ulangan de je siang hari keesokannya pukul 3pm..ujung mggu pun de ulangan nye tp x sure plak kul wape2.....eheee...

"selamat menonton"

Salam 2011- episod 2010


hari ni dah masuk 23 januari dh...gila lama aku menyepi dari dunia blog ni.....ni 1st entry slps sthn aku berehat dr mencoretkan kata2 ayat2 yang ntah hape2...bicara pon makin sepi tanpa isi..tapi kadang2 nak coret ayat pon xde idea...otak dah beku dh akibat musim ujan ari tu...ehee..

aku pon dah abih study..skang boleh la try nk fokus balik kat blog yg usang ni..sian plak tgk kosong je mcm ni.....ehehee...

tapi sebenarnya aku ksian kat diri aku sendiri nih...xde keje nak buat...klu zaman blaja dulu, bukak je sem baru terus kena peluru2 asaimen yg x benti2 datang..aisemen, time tu tak tau la nk ckp....malas nya Tuhan sj yang tahu...isk..isk..isk...rasa nak luku2 je kepala org yg bg asaimen tu...ahahaaa...(ish,,x patot btol kan-ampun mr/mrs/ms lecturer)...;P sakit jiwa ooii dapat asaimen byk2 skali gus...tensyen tu toksah duk kata la....aku rase mesti ramai yg paham situasi ni kan...eheee...maklum lah masing2 ade pengalaman jd student kan....tp dalam byk2 asaimen tu yg paling kena fokus adalah thesis...dush..dush..dush....tapi aku rase aku bertuah lah...dapat lecturer aka supervisor yg very sempoi...sporting giler ok....ehee...

erm, lagi satu, time tensyen bile tiba musim exam...aku teringat kat member aku, dia punye exam direct smggu 4,5 paper..pg ptg plak tu..sian....aku?? nasib gap byk ari jgk...tp ttp MALAS....ssh tul nk buang sikap malas tu kan..dh sebati sgt agaknya....hurmmm...

tapi tu sume dah berlalu.....yg berlalu itu cukup memberi makna indah dalam hidup aku...menambah rasa dalam rencah hidup aku...menambah fasa2 dalam riwayat hidup aku..dan sume ni memberi impak yg baik dalam kehidupan aku....
"aku rindu kan hari semalam... aku sayang kan hari ini... aku damba kan hari esok..."